2017-02-21

Kreatív fotózás a torockói Székelykő árnyékában | Edina & Bertalan

Megosztanék veletek Edina és Bertalan Szatmárnémeti belvárosában tartott esküvőjéről pár kedves pillanatot illetve a Torockón fotózott kreatívon készült képeket. Imádtam minden pillanatát.

Ahol kétszer kel fel a Nap

Az erdélyi falvak archetípusa, Erdély egyik legszebb falva, a Székelykő monumentális sziklatömbjének árnyékában fekvő Torockó. A zömmel magyarok lakta festői fekvésű falu egyedi stílusú, hófehérre festett házaival, különleges népviseletével és népművészetével Európa Nostra-díjat nyert és nagy eséllyel pályázik a Világörökségi címre.

Torockó (Rimetea) a Torockói-hegység északi részén, a Székelykő és az Ordaskő sziklái által közrezárt katlanban fekszik. A népszerű mondás szerint Torockón kétszer kel fel a nap, először, ahogy szokott, kakasszóra, pirkadatkor, azután eltűnik a Székelykő irdatlan sziklatömbje mögé, hogy pár perc múlva ismét előbukkanjon a hegy mögül, az ébredező falura vetve éltető sugarait. (bővebb infó itt)

Szatmárnémeti és a kezdetek

Öröm volt megélni ezeket a pillanatokat Veletek! Az esküvőjük napján, minden egyes pillanatban láttam, hogy ők egymásnak vannak szánva és azt kívánom, hogy olyan boldogok legyenek egymás mellett, mint ezen a napon.

Mindig különleges élmény egy barát esküvőjét fotózni, főleg ha a szülőváros is közös, Szatmárnémeti. Sokkal kötetlenebb már az első perctől kezdve a kreatív fotózás hiszen mint ismerősök találkozunk. Ez az oldott légkör jelen volt Edináéknál is. Ő gyönyörű menyasszonynak bizonyult és nagyon aranyos párost alkotnak Bertalannal. Az este egy fantasztikus buliba torkollott, néhány vicces programmal fűszerezve. Az idei egyik legromantikusabb közös tánc képei biztosan az övék. A finom ételek elfogyasztása után kezdetét vette egy nagyon színes és szórakoztató program sorozat ami hibátlanul tele volt bulis részekkel, amikor is annyian táncoltak a parketten, hogy alig tudtam bejutni képeket készíteni! :)

Kedves párok!

Az alábbi galériában valós párok esküvőjén készült képeket találhattok. Mivel a az esküvői képek nem csak a kreatív fotókból állnak, így lényeges látni, hogy a fotós a nagy nap során hogyan dolgozik. Hogyan örökíti meg a készülődést, a szertartásokat, milyen képeket készít a buli, lakodalom során. Továbbá hogyan örökíti meg az apróbb részleteket, érzelmeket.

Ezen galériák  segítségével nagyobb betekintést tudtok nyerni munkámba,  látásmódomba és stílusomba.  Láthatjátok hogyan kísérem végig a napotok minden pillanatát. Fontosnak tartom, hogy teljes képet kapjatok arról, hogy milyen képek születnek általam a készülődés, a kreatív fotózás, a szertartások és a vacsora, buli során.

SHARE THIS STORY